opzet scheidingswand

Opzetwand bureau wordt eenvoudig geplaatst op bureaus. De bladdikte van de bureautafel maakt nie..

€ 89,00

excl btw

Akoestisch scherm voor Duo bureau

Dit akoestische scherm is speciaal voor de duo bureaus tussen de 2 bureaubladen in. Het wordt op het..

€ 319,00

excl btw

scheidingswand Mobile hout

Deze scheidingswand model Mobile bestaat uit houten panelen, 2 witte en 1 groene paneel. De sche..

€ 1.059,00

excl btw

scheidingswand Mobile multifunctioneel geperforeerd

Scheidingswand Mobile multifunctioneel geperforeerd is een echte multifunctionele scheidingswand. ..

€ 819,00

excl btw

verrijdbaar magneetbord

Dit verrijdbaar magneetbord is een scheidingswand uit de reeks Mobile is in feite een whiteboard wat..

€ 450,00

excl btw

Weergeven 1 t/m 5 van in totaal 5
Akoestiek verbeteren door akoestische producten

Akoestiek verbeteren.

Op kantoren wordt gewerkt en werken veroorzaakt nu eenmaal geluiden. Als er te weinig materiaal in de ruimte aanwezig is om dit op de juiste wijze te absorberen dan krijg je een galm en dat galmen is behoorlijk storend. Of je nu op kantoor of in de klas op school werkt of je bent in een vergadering dan word de gang van zaken flink verstoord. Om efficiënt te kunnen werken is het belangrijk om slechte prikkels te reduceren. Onze akoestische oplossingen zorgen dat je rustig kunt vergaderen, bellen of geconcentreerd kunt werken zonder dat je word afgeleid.

Wat is akoestiek eigenlijk?

Het is de wetenschap die zich bezighoudt met geluid. We weten allemaal dat wat we horen wordt opgebouwd uit geluidsgolven die zich door de lucht verspreiden. Als je die verschillende golven gaat mengen dan ontstaat er een geluidsveld. Zo'n veld is opgebouwd uit wat je hoort op de achtergrond (waar je normaliter geen last van hebt) tezamen met wat pieken die pas hoorbaar worden als ze 3 decibel of meer, harder zijn dan het achtergrondgeruis. Als nu wat je waarneemt nu op de achtergrond niet als storend wordt ervaren net als de pieken dan heerste er een goede akoestiek. Het ultieme doel is dus eigenlijk om storend klanken in te dammen.
Als een geluidsgolf wordt teruggekaatst of gereflecteerd door een voorwerp of attribuut kan deze golf zich verder verplaatsen in de ruimte. Hij kan echter ook (deels) worden geabsorbeerd door een item in de kamer. Weerkaatsing gebeurt door spullen met een harde of gladde afwerking, absorberen door items met een zachte afwerking. Wordt de golf nu veel weerkaatst dan gaat hij lang rond en duurt het lang voordat de toon uitsterft. Dit effect noemen we een nagalm en die hoor je b.v. heel goed in een kerk.

Wat moet ik doen om het akoestische probleem in mijn ruimte op te lossen?

Met plaatsen van de juiste materialen zoals bijvoorbeeld wanden, panels of object in een kamer zijn de akoestische problemen serieus te verbeteren. Tussen bureaus op kantoor, aan de wand, op de grond of vloer, gebruik waar mogelijk in de diverse ruimtes gestoffeerde producten voor absorptie en vermijd reflecties door harde materialen maar liever nog, plaats in de inrichting de juiste absorberende meubels of schilderijen en denk daarbij ook aan gordijnen en plafondpanelen om nagalm te minderen en klank te verbeteren. Mensen praten en telefoneren nu eenmaal, er is muziek, er wordt gewerkt en alles is sterk van invloed op uw comfort in eigen gebied, studio, huis of gebouw en omgeving.