Skip to content

Een passende werkomgeving kiezen: waar moet u op letten?

Creëer de juiste werkomgeving

Natuurlijk wilt u een efficiënte en effectieve bedrijfsruimte hebben, daarover bestaat geen twijfel. Om efficiëntie te bereiken, is het belangrijk om uw collega’s, medewerkers en bezoekers te motiveren en te inspireren. Uw ruimte moet aantrekkelijk zijn en het juiste karakter uitstralen, passend bij de waarden van uw bedrijf en ondernemerschap. Als dit niet overeenkomt, zal iedereen dat snel doorzien. Het is cruciaal om te voorkomen dat u door de mand valt.

Denk dus eerst na over de kern van uw bedrijf en waar u voor staat. Op basis daarvan kunt u bepalen of de inrichting klassiek, modern of stoer moet zijn. Daarna kunt u kijken naar de werkzaamheden die op kantoor worden uitgevoerd, zodat we u kunnen helpen bij het bepalen van de benodigde meubels. Wordt er vaak vergaderd, moet er veel concentratie zijn, of is er veel interactie in een creatief proces? Is duurzaamheid een belangrijk aspect binnen uw bedrijf, enzovoort.

Flexibiliteit en comfort in uw kantoorinrichting

Of u nu een kantoorruimte huurt of een eigen bedrijfspand heeft, de inrichting en het meubilair verschillen per bedrijf. Het is belangrijk om duidelijk in kaart te brengen wat uw wensen zijn voordat u kijkt naar verschillende soorten werkplekken. Als u bijvoorbeeld kiest voor CO2-neutraliteit, vallen veel kantoormeubelen af vanwege de uitstoot tijdens de productie of omdat ze niet circulair zijn. Zorg ervoor dat uw werkomgeving de juiste uitstraling heeft voor iedereen die er binnenkomt. Onthoud dat een “standaard” inrichting geen indruk zal maken.

Tegenwoordig is de kantoortuin minder populair omdat er te veel mensen verschillende taken uitvoeren in dezelfde ruimte. Mensen die geconcentreerd werk moeten verrichten in een kantoortuin, dragen steeds vaker oordopjes om niet gestoord te worden door bellende collega’s of onderling overleg. Veelvoorkomende klachten in dergelijke kantooromgevingen zijn vermoeidheid, stress en hoofdpijn.

Daarentegen wint het “activity-based working” steeds meer terrein. Hierbij zoekt de werknemer een geschikte werkplek of -omgeving binnen het bedrijfspand die past bij de uit te voeren taken. Als het werk focus en concentratie vereist, gaat hij of zij naar een afgesloten ruimte. Voor vergaderingen wordt een vergaderkamer gebruikt, terwijl een statafel bij de koffieautomaat volstaat voor een klein overleg of een-op-een gesprek.

Conclusie: Bepaal welke kantoorinrichting bij uw bedrijf past

Het kiezen van de juiste werkomgeving is van cruciaal belang voor het succes van uw bedrijf. Een aantrekkelijke en passende inrichting, samen met het juiste meubilair, motiveert niet alleen uw medewerkers en bezoekers, maar weerspiegelt ook de waarden en identiteit van uw onderneming. Het vermijden van een standaard aanpak en het aanpassen aan de behoeften van uw team en de aard van het werk is essentieel. Door te streven naar flexibiliteit, comfort en de juiste balans tussen concentratie en samenwerking, kunt u een productieve en harmonieuze werkomgeving creëren.

Als u advies nodig heeft bij het inrichten van uw kantoor, staat Moonen Kantoormeubelen klaar om met u mee te denken. Maak van uw werkomgeving een inspirerende plek waar iedereen zich thuis voelt en optimaal kan presteren.

Gerelateerde berichten