Skip to content

De juiste werkomgeving creëren

Creëer de juiste werkomgeving

Uw bedrijfsruimte moet uiteraard efficiënt zijn maar ook effectief, hierover valt niet te twisten. Efficiency wordt bereikt door het motiveren en inspireren van uw collega’s en personeel maar ook van de bezoekers aan uw bedrijf. De ruimte moet dus aantrekkelijk zijn en het juiste karakter uitstralen en dat moet dan weer passen bij hetgeen waar u als bedrijf en ondernemer voor staat, als dat namelijk niet matcht dan slaat u de plank volledig mis en daar prikt iedereen erg snel doorheen. Dan valt u door de mand en dat is wel het laatste wat we willen bereiken toch?

Vraag dus eerst uzelf af wat de kern is van het bedrijf, waar staat u voor. Dan weet u of de inrichting klassiek, modern of misschien wel stoer moet worden. Als u daarna kijkt naar de werkzaamheden die op kantoor worden uitgevoerd kunnen wij u helpen te bepalen wat daar voor nodig is aan meubilair. Word er vaak vergaderd, moet men zich vaak concentreren of is er sprake van een creatief proces waarin er veelvuldig contact is met elkaar, ligt de focus binnen uw onderneming op duurzaamheid, enz.

Kantoorruimte huren of een eigen bedrijfspand? Het maakt niks uit want inrichting en het bijbehorende meubilair is voor iedere firma anders en het is zaak om de wensen duidelijk in kaart te brengen voordat er gekeken wordt naar de verschillende soorten werkplekken die er zijn. Als u namelijk voor co2 neutraal gaat, dan vallen er al erg veel kantoormeubelen af simpelweg omdat er teveel uitstoot is bij de productie ervan of omdat het totaal niet circulair is. Zorg dat uw werkomgeving de juiste uitstraling geeft aan iedereen die er binnen loopt en vergeet niet dat “standaard” helemaal geen indruk zal maken.

Tegenwoordig is b.v. de kantoortuin passé omdat er simpelweg teveel mensen in dezelfde ruimte, teveel verschillende werkzaamheden uitvoeren. Iemand die geconcentreerd werk moet leveren in een kantoortuin zie je dus steeds vaker muziekdopjes indoen zodat hij of zij niet wordt gestoord door collega’s die aan het bellen zijn of even overleggen met elkaar. Vermoeidheid, stress en hoofdpijn zijn deze kantooromgeving dan ook veel gehoorde klachten.

Activity-based working wordt daarentegen steeds vaker toegepast. In deze vorm van werken zoekt de werknemer een werkplek of -omgeving op binnen het bedrijfspand die past bij het werk wat uitgevoerd moet worden. Vereist het werk focus en concentratie dan neemt hij plaats in een afgesloten ruimte. Is er echter een overleg dan wordt er een vergaderkamer bezet en als het een klein aantal deelnemers betreft of zelf 1 op 1 overleg, dan kan een statafel bij de koffieautomaat al uitkomst brengen.

Bezint dus eer gij begint met inrichten of het aanpassen van de huidige kantoorinrichting en komt u er niet uit of heeft u behoefte aan advies dan is Moonen Kantoormeubelen graag beschikbaar om met u mee te denken.

Joep Moonen
Delen
Tags

Gerelateerde berichten

Circulair kantoormeubilair

Wat is circulair kantoormeubilair? Het zal u vast niet zijn ontgaan dat er steeds meer bedrijven bewust de stap zetten naar de circulaire economie. We

Lees meer »

Ergonomisch zitten op kantoor

Ergonomisch zitten Niemand zit op dezelfde manier en toch wil iedereen comfortabel zitten. Dat is eigenlijk best moeilijk als je nagaat dat iedereen anders in

Lees meer »