Skip to content

Handige Q&A over klaptafels met afmetingen van 90 x 60 cm

Ben je op zoek naar een handige en compacte oplossing voor je examens of andere evenementen? Overweeg dan eens een klaptafel! In dit artikel beantwoorden we de meest gestelde vragen over examentafels, inclusief de afmetingen van 90 x 60 cm. Of je nu wilt kopen of huren, we hebben alle informatie die je nodig hebt!

Q: Wat is een examentafel?

A: Een inklapbare examentafel is een speciaal ontworpen klaptafel die kan worden gebruikt tijdens examens of andere evenementen. Ze zijn meestal inklapbaar en gemakkelijk te vervoeren, waardoor ze ideaal zijn voor tijdelijke opstellingen.

Q: Zijn de tafels gebonden aan regels?

De regels voor de ruimte waar de tafels worden gebruikt wijken af per toepassing, immers voor een school gelden andere regels dan voor b.v. een installatiebedrijf. Op school zijn er normen van vereiste minimale ruimte per examenkandidaat en oppervlakte. Er zijn door verschillende scholen algemene regels die gelden bij het centraal examen uitgeschreven zodat de studenten vooraf weten waar ze aan toe zijn. Ook de minimale tafelmaat is vastgesteld en staat op moment van schrijven op 0,75 x 0,55 meter.

Q: Waarom zou ik een inklapbare examentafel moeten overwegen?

A: Inklapbare examentafels bieden verschillende voordelen. Ten eerste zijn ze gemakkelijk op te zetten en weer in te klappen en af te voeren, wat tijd en moeite bespaart. Bovendien nemen ze weinig ruimte in beslag wanneer ze zijn ingeklapt, waardoor ze handig zijn voor opslag en transport. Daarnaast zijn ze duurzaam en kunnen ze lang meegaan, wat betekent dat je ze herhaaldelijk kunt gebruiken voor verschillende gelegenheden.

Q: Wat zijn de afmetingen van deze klaptafels?

A: De meest voorkomende afmetingen van een examentafel zijn 90 x 60 cm. Deze maat is handig omdat het voldoende ruimte biedt voor een persoon om te werken, maar tegelijkertijd compact genoeg is om meerdere tafels naast elkaar te plaatsen. Of je nou een landelijk examen af moet nemen in de gymzaal of een lezing gaat geven voor je collega’s, de maat van de klaptafel is precies groot genoeg voor wat schrijfgerei en een ordner op tafel.

examentafel met kar voor 25 opklapbare examentafels
Transportkar, voor 25 opklapbare examentafels.

Q: Moet ik een examentafel kopen of huren?

A: Dit hangt af van je specifieke behoeften. Als je regelmatig examens of evenementen organiseert, kan het kopen van een examentafel een goede investering zijn op de lange termijn. Je hebt dan altijd een tafel beschikbaar wanneer je die nodig hebt. Aan de andere kant, als je slechts af en toe een klaptafel nodig hebt, kan het huren ervan een meer kosteneffectieve oplossing zijn.

Q: Waar kan ik een examentafel kopen of huren?

A: Er zijn verschillende winkels en verhuurbedrijven die examentafels aanbieden. Je kunt online zoeken naar lokale aanbieders van klaptafels of kijken bij speciaalzaken voor evenementenbenodigdheden. Zorg ervoor dat je recensies leest en prijzen vergelijkt om de beste deal te vinden.

Q: Zijn er nog andere factoren waar ik rekening mee moet houden bij het kiezen van een klaptafel?

A: Ja, naast de afmetingen en het besluit om te kopen of te huren, zijn er nog enkele andere overwegingen. Kijk bijvoorbeeld naar het materiaal waarvan de tafel is gemaakt. Sterke en duurzame materialen zoals staal of kunststof zijn aan te raden. Ook is het belangrijk om te controleren of de tafel in hoogte verstelbaar is, zodat je de juiste werkhoogte kunt instellen. De meest toegepaste tafel heeft een zwart stalen frame van een gebogen buis met daarop een blad. Het blad is dan van HPL of berken multiplex (betonplex). Deze is behoorlijk stevig en prijstechnisch het meest interessant.

Conclusie

Of je nu conciërge bent die moet zorgen dat de studenten (die zich goed hebben voorbereidt) hun examens kunnen maken of een evenementenorganisator die op zoek is naar praktische oplossingen, een inklapbare examentafel kan een waardevolle aanwinst zijn. Met hun compacte formaat en handige inklapfunctie bieden ze de perfecte oplossing voor tijdelijke opstellingen. Denk goed na over je behoeften en ga op zoek naar een examentafel die bij jou past. Succes met de examens, lezing of evenementen!

Gerelateerde berichten