Skip to content

Hoe kies je een stevige klapstoel: Een Kopersgids + 2 producten

Bij het organiseren van evenementen, groot of klein, is de keuze van de juiste zitgelegenheid essentieel voor zowel het comfort van de gasten als de algehele uitstraling van het evenement. Klapstoelen zijn een populaire keuze vanwege hun veelzijdigheid en gemak in opslag en transport. 

In deze gids leggen we uit hoe je de beste stevige klapstoel kiest, speciaal gericht op evenementenplanners en bedrijven die zowel duurzaamheid als stijl zoeken.

Materialen en ontwerp

Wanneer jij voor het eerst een klapstoel koopt let je wellicht niet zo op de materialen, maar wat meer op het ontwerp, uiterlijk en de uitstraling. Een klapstoel die er comfortabel uitziet is vaak in de eerste instantie aantrekkelijk maar het kan goed zijn dat deze niet stevig is. 

Een stevige klapstoel combineert het juiste materiaal met goede ondersteuning op de scharnierpunten. Vooral de scharnierpunten worden zwaar belast bij veel gebruik of wanneer een zware gebruiker gebruikmaakt van deze stoel. 

Materialen

De keuze van het materiaal is cruciaal voor de stevigheid van een klapstoel. Metalen frames, zoals staal of aluminium, bieden een hoge mate van stevigheid en duurzaamheid. Kunststoffen, hoewel lichter, moeten van hoge dichtheid zijn om de benodigde steun te bieden. Hout, hoewel minder gebruikelijk, kan een elegantie toevoegen aan evenementen maar vereist regelmatig onderhoud om duurzaam te blijven. 

Wij adviseren daarom in de meeste gevallen een metalen of kunststof klapstoel.

Ontwerpkenmerken

De constructie van de stoel moet stabiliteit bieden zonder in te leveren op comfort. Zoek naar klapstoelen met een brede basis en poten die uitlopen voor extra stabiliteit. Scharnierpunten moeten robuust zijn en bij voorkeur met meerdere vergrendelingspunten om onverwachte sluitingen te voorkomen. De poten moeten breed zijn, het liefst met antislip doppen om balans en grip op de ondergrond te garanderen. 

Als laatste hebben we ergonomie. Uiteraard is ergonomie belangrijk voor de gebruiker maar het heeft ook een voordeel voor de constructie, een ergonomische en dus gelijke gewichtsverdeling zorgt dat de stoel op alle sterke en zwakke punten evenveel belast wordt. Dit maakt een stoel dus extra stevig! 

Prijs-Kwaliteitverhouding

Hoewel de goedkoopste optie verleidelijk kan zijn, is het belangrijk om te investeren in kwaliteit die de tand des tijds zal doorstaan, vooral in een commerciële setting waar stoelen frequent gebruikt worden. 

Een hogere investering in betere materialen en ontwerp kan op lange termijn minder vervangingskosten betekenen. 

Samengevat: Wat maakt een stevige klapstoel? 

Een goede constructie in combinatie met een goede ergonomie en de juiste materialen maakt een stevige klapstoel. Dit kunnen we kort samenvatten in deze 6 punten: 

Materiaalkeuze: Kies voor materialen als staal, aluminium en hoogwaardig kunststof. Deze bieden uitstekende stevigheid en zijn bestand tegen slijtage.

Solide constructie: Een robuust frame met sterke scharnieren en meerdere vergrendelingspunten voorkomt ongewenst inklappen en verhoogt de veiligheid.

Stabiele poten: Brede, stabiel uitlopende poten met antislip doppen zorgen voor een goede balans en voorkomen dat de stoel kantelt.


Adequate gewicht capaciteit: Een stevige klapstoel moet een aanzienlijk gewicht kunnen dragen, vaak aangegeven met een maximale gewichtslimiet.

Ergonomisch en comfortabel: Ergonomisch ontwerp is cruciaal voor comfort en kan de druk op de stoelconstructie gelijkmatig verdelen.

Weerbestendigheid: Behandelingen die beschermen tegen weersinvloeden zijn essentieel voor klapstoelen die buiten gebruikt worden, om de levensduur te verlengen. Hoe stevig de klapstoel ook gemaakt wordt, als deze niet tegen de omstandigheden zowel op locatie als in de opslag kan, verliest deze al snel zijn structurele integriteit.

Nu we weten op welke 6 punten we echt moeten letten, hebben we 2 stevige klapstoelen voor je geselecteerd. Bekijk hieronder de twee klapstoelen die niet alleen lichtgewicht zijn maar ook nog eens wat kunnen hebben! 

2 stevige klapstoelen voor jouw volgende evenement

De Klapstoel Zwart en Klapstoel Deluxe van Moonen zijn beide geschikt als stevige klapstoelen vanwege hun robuuste ontwerp en materialen. Stoel 1 scoort goed op materiaal, constructie, gewicht, capaciteit en de weerbestendigheid en is beschikbaar voor een scherpe prijs. Stoel 2 voldoet aan alle 6 van de eerder genoemde punten en is daarmee de ultieme stevige klapstoel voor jouw volgende evenement! 

  1. Eenvoudige stevige zwarte klapstoel
klapstoel zwart
klapstoel zwart

Deze stoel is gemaakt met een stalen frame dat zorgt voor duurzaamheid en stabiliteit. Het eenvoudige, functionele ontwerp maakt het ideaal voor frequente opzet en opslag, wat handig is voor kantoren of evenementen waar ruimte efficiënt gebruikt moet worden. De stoel heeft een gewicht capaciteit van 140 kg.

  1. De deluxe klapstoel
klapstoel deluxe
klapstoel deluxe

Deze variant biedt extra comfort met een gestoffeerde zitting en rugleuning, wat het geschikt maakt voor langere zit sessies tijdens conferenties of presentaties. Het stevige stalen frame zorgt ook hier voor de nodige stabiliteit en duurzaamheid, maar met een hoger niveau van comfort. Ook deze stoel heeft een gewicht capaciteit van 140 kg.

Conclusie

Het kiezen van de juiste klapstoel vereist aandacht voor detail op het gebied van materiaal en ontwerp. Stoelen gemaakt van duurzame materialen zoals metaal en stevig kunststof blijken het langst mee te gaan. Een goed ontwerp, gekenmerkt door stevige scharnieren en brede poten, zorgt voor een stabiele en veilige zitervaring.

Onze Klapstoel Zwart en Klapstoel Deluxe zijn hier uitstekende voorbeelden van. Ze zijn niet alleen comfortabel, maar ook gebouwd om de uitdagingen van frequent gebruik aan te kunnen. Door te investeren in kwalitatief hoogwaardige stoelen, zorg je voor comfort en veiligheid bij je evenementen, wat de algemene ervaring van je gasten verbetert. Het kiezen van de juiste klapstoelen betekent dus meer dan alleen een goede zitplaats bieden; het draagt bij aan het succes en de professionaliteit van je evenementen.

Vraag & antwoord

Vraag 1: Waar moet ik op letten bij het kiezen van een stevige klapstoel?

Antwoord: Focus op materialen zoals staal of hoogwaardig kunststof, een solide constructie met brede, stabiele poten, meerdere vergrendelingspunten, goede gewicht capaciteit, en een ergonomisch ontwerp voor comfort en duurzaamheid.

Vraag 2: Wat zijn de voordelen van metalen klapstoelen vergeleken met kunststof klapstoelen?

Antwoord: Metalen klapstoelen zijn steviger en duurzamer, ideaal voor zware belasting. Kunststof stoelen zijn lichter en makkelijker te verplaatsen, perfect voor situaties waar mobiliteit belangrijk is.

Vraag 3: Hoe kan ik ervoor zorgen dat mijn klapstoelen lang meegaan?

Antwoord: Verleng de levensduur door regelmatig onderhoud zoals schoonmaken en controleren op losse onderdelen. Bewaar ze in een droge, schone omgeving en kies voor weerbestendige materialen bij buitengebruik.

Vraag 4: Hoe belangrijk is het ergonomische ontwerp van een klapstoel?

Antwoord: Ergonomisch ontwerp is cruciaal voor comfort en de verdeling van gewicht, wat de stabiliteit en levensduur van de stoel verbetert en lichamelijke klachten bij langdurig gebruik voorkomt.

Meer weten over stoelen en de duurzaamheid hiervan? Lees alles in de NEN-ISO 7173 norm. 

Gerelateerde berichten