Skip to content

Koopgids klapstoel: Alles over prijzen, kwaliteit en gebruik

Het kiezen van de juiste klapstoelen kan een flinke klus zijn. Je wilt comfort, duurzaamheid, en stijl, zonder de bank te breken. In deze koopgids duiken we in de essentie: van prijsklassen tot materialen en van dagelijks gebruik tot slim opbergen. Of je nu een evenement plant, je kantoor of receptie flexibel wilt inrichten, of gewoon goede, mooie klapstoelen zoekt die makkelijk weg te zetten zijn, je vindt hier alle info die je nodig hebt.

We verkennen in deze tekst de verschillende prijsklassen, het materiaal, typische toepassingen van klapstoelen en we delen onze top 4 klapstoelen.  

We sluiten af met opbergtips, een conclusie en veelgestelde vragen over klapstoelen. We hopen je van dienst te zijn met deze uitgebreide koopgids over klapstoelen! 

Direct naar de top 4 klapstoelen

Prijsklassen: waarin zit het verschil? 

Bij het kiezen van klapstoelen voor zakelijk gebruik is het belangrijk om een balans te vinden tussen budget en kwaliteit. We onderscheiden doorgaans drie prijsklassen:

Budgetklasse – onder de €20 per stoel: 

De budget klapstoelen zijn meestal gemaakt van eenvoudiger materialen zoals kunststof en lichtmetaal. Ze zijn ideaal voor bedrijven die grote aantallen nodig hebben zonder hoge kosten. Hoewel ze minder duurzaam kunnen zijn, zijn ze vaak verrassend comfortabel en voldoende voor kortdurend gebruik bij evenementen.

Middenklasse – €20 tot €50 per stoel: 

De gemiddelde prijsklasse klapstoel heeft een betere bouwkwaliteit, vaak met stevige metalen frames en duurzamere zitvlakken. Deze stoelen zijn geschikt voor bedrijven die regelmatig evenementen organiseren en behoefte hebben aan een balans tussen comfort en duurzaamheid. Het betreft daarmee een stoel die lang meegaat en ook nog eens degelijk zit! 

Luxe klasse – €50 of meer per stoel: 

In deze categorie vallen klapstoelen die gemaakt zijn van hoogwaardige materialen zoals massief hout of hoogwaardig metaal, soms met extra functies zoals gevoerde zittingen of stijlvolle ontwerpen. Deze zijn ideaal voor high-end evenementen of ruimtes waar uitstraling even belangrijk is als functionaliteit. 

Type materiaal klapstoelen

Je weet nu ongeveer wat iedere prijsklasse betekent, maar de werkelijkheid komt niet altijd overeen met de theorie. Laten we het daarom hebben over het materiaal en welke impact dit heeft op de duurzaamheid en de uitstraling van een klapstoel.

Als jij wilt dat jouw klapstoelen lang meegaan en je deze niet ieder jaar hoeft te vervangen, dan is de materiaalkeuze cruciaal. Laten we de drie meest voorkomende materialen doornemen: 

klapstoel type materiaal

Kunststof: 

Lichtgewicht en vaak het goedkoopst, ideaal voor makkelijk transport en opslag. Ze zijn bestendig tegen weersinvloeden, wat ze geschikt maakt voor zowel binnen- als buitengebruik. Echter, ze kunnen minder stevig zijn en minder gewicht dragen. Daarmee zijn kunststof klapstoelen een ideale oplossing voor grote evenementen met kinderen of waar er kort gebruikgemaakt wordt van de stoelen. 

Metaal: 

Metaal, vaak aluminium of staal, biedt een goede balans tussen gewicht en stevigheid. Ze zijn duurzamer dan kunststof stoelen en kunnen een hoger gewicht dragen. Metaal kan echter roesten als het niet goed wordt onderhouden, vooral bij buitengebruik.

Hout:

Houten klapstoelen bieden een klassieke, elegante uitstraling. Ze zijn stevig en vaak comfortabeler dan metaal of kunststof. Het nadeel is dat ze zwaarder zijn en meer onderhoud vergen om slijtage te voorkomen.

Gebruik: Klapstoelen voor evenementen of flexibele inzet

Klapstoelen zijn onmisbaar voor bedrijven die regelmatig evenementen organiseren of flexibiliteit in de inrichting vereisen. Het gebruik van een klapstoel kan daarom enorm variëren maar er is een rode draad, flexibiliteit. 

Zo kan jij een buitenevenement snel naar binnen verplaatsen wanneer de weersverwachting verandert, of een ruimte met weinig zitgelegenheid snel omtoveren tot een conferentiezaal. 

Veel terugkerende klanten zijn verhuurbedrijven, juist omdat die enorm afhankelijk zijn van de kwaliteit van een klapstoel. Dit zijn de drie meest gebruikte toepassingen van klapstoelen: 

Evenementen en feesten

Van conferenties tot bedrijfsfeesten, klapstoelen bieden een snelle en efficiënte oplossing om zitgelegenheid te creëren. Ze kunnen gemakkelijk worden opgezet, verplaatst en opgeborgen, wat essentieel is voor dynamische evenementen.

Kleinere ruimtes

In kantoren of vergaderruimtes waar de ruimte beperkt is, bieden klapstoelen een praktische oplossing. Ze kunnen worden opgeborgen wanneer ze niet in gebruik zijn, waardoor waardevolle ruimte wordt bespaard.

Veelzijdigheid inzetbaar naar jouw wens

Klapstoelen kunnen worden gebruikt in verschillende settings – van informele vergaderingen tot formele bijeenkomsten. De keuze van het materiaal en ontwerp van de stoel kan aangepast worden aan de sfeer en het doel van het evenement. Kijk bijvoorbeeld naar de nummer twee klapstoel in onze top 4, deze is speciaal voor bruiloften. 

De top 4 klapstoelen van Moonen

Eerder in dit artikel hebben we alles uitgelegd over de prijsklassen, materiaal en kwaliteit. Uiteraard vormt dit de basis in het productassortiment van Moonen. Dit betekent dat iedere type klapstoel in het assortiment zorgvuldig uitgekozen is op basis van de prijs en de kwaliteit. De kwaliteit moet goed zijn, zonder wiebelige toestanden! 

  1. Kunststof klapstoel in de budgetklasse
kunststof klapstoel antraciet
kunststof klapstoel, antraciet.

De goedkoopste en beste oplossing voor een robuuste en onderhoudsvriendelijke klapstoel is de kunststof klapstoel. Deze stoel is niet alleen supercompact stapelbaar (100 stoelen op minder dan 1 m²), maar ook nog eens super stevig. Zonder te veel op de details in te gaan geven we je graag mee dat deze stoel versterkt staal bevat en daarmee stukken steviger en betrouwbaarder is dan de gemiddelde klapstoel elders, vooral in deze prijsklasse!  

  1. Kunststof klapstoel voor bruiloften
klapstoel bruiloften

Eerder heb je wellicht gelezen dat kunststof klapstoelen vaak worden uitgekozen vanwege het mooie uiterlijk, maar veel mooie stoelen zijn niet altijd even weerbestendig. 

De Resin klapstoel is geselecteerd op basis van het sjieke uiterlijk in combinatie met de all weather zitting. Hiermee kan deze stoel beter tegen water en is een regenbuitje geen probleem, uiteraard blijft het belangrijk om de stoel goed te onderhouden.. 

klapstoel wit
Resin klapstoel. Wit.

Hiermee is de Resin stoel de perfecte stoel voor een mooie uitstraling wanneer er iets te vieren valt.

Deze kunststof klapstoel heeft een zachte zitting en is individueel leverbaar of met een transportkar. De kar heeft 4 zwaarlast wielen (twee met rem) en kan 25 klapstoelen verplaatsen.

  1. Luxe klapstoel voor veelvoudig gebruik

Elegantie ontmoet comfort met de Deluxe klapstoel, maar wat heb je aan een mooie klapstoel als die niet lang mee gaat? 

De Deluxe klapstoel is een lichte ergonomische stoel die breed inzetbaar is. Vooral bij deze stoel is er erg gelet op de ergonomie en comfort. De stoel heeft een zachte zitting met waaiermotief. Of het nu gaat om een formele bijeenkomst of een informele gelegenheid, de luxe klapstoel voegt, naast comfort, een vleugje verfijning toe aan elke ruimte.

klapstoel deluxe
klapstoel deluxe

Met een gewicht van 3.2 kilo is deze stoel ook nog eens makkelijk te verplaatsen. Bestel de stoel individueel of met transportkar. 

  1. Partij klapstoelen voor evenementen (met kar)

Massa is kassa, in dit geval voor de inkoper of het verhuurbedrijf dat kiest voor de klapstoelen met kar. Je hebt de keuze tussen 25 of 50 klapstoelen met kar en de kleuren antraciet, bordeaux of blauw. Bij deze ideale oplossing voor evenementen liggen de klapstoelen altijd stevig opgeborgen en kan jij gemakkelijk je partij klapstoelen uit de opslag halen. Tussen de achterpoten van de stoel vind je een dwarsligger die voorkomt dat de pootjes wegzakken in een zachte ondergrond.

klap stoelen met kar
klapstoelen met kar.

Opbergen van klapstoelen

Het grote voordeel van klapstoelen is dat ze weinig ruimte innemen, maar je moet ze toch ergens laten op het moment dat er geen evenementen zijn. Heb jij al nagedacht over een opbergplaats voor jouw klapstoelen?

De opbergplaats

De opbergplaats spreekt voor zich, maar toch geven we je graag deze informatie mee. Als stoelen worden opgeborgen, zorg dan dat ze niet tegen scherpe randen schuren of in vochtige omgevingen staan. Dit kan de levensduur van de stoelen aanzienlijk verkorten, vocht is erg slecht voor houten klapstoelen maar zorgt ook voor het roesten van metalen onderdelen van je klapstoelen.

Zorg daarom dat je opbergplaats niet te vochtig is en dat deze toegankelijk is, zodat je regelmatig kunt inspecteren en snel bij je partij klapstoelen kan wanneer je ze nodig hebt!

Stapelen vs transportkar

Veel klapstoelen zijn ontworpen om netjes en veilig te stapelen, wat ruimtebesparend werkt. Zorg ervoor dat de stapelhoogte niet te hoog is om instabiliteit en beschadigingen te voorkomen.

Een makkelijke oplossing is een transportkar voor klapstoelen, deze specifieke transportkar is een geweldige investering. Zo’n kar maakt het vervoer, organiseren en opslaan van grote aantallen stoelen eenvoudiger en efficiënter. Zorg ervoor dat de karren stevig zijn en geschikt voor het gewicht van de stoelen.

Conclusie

Het kiezen van klapstoelen draait om het vinden van de perfecte balans tussen kwaliteit, functionaliteit, en prijs. Of je nu gaat voor de goedkoopste partij of een luxe variant, het belangrijkste is dat ze aan jouw behoeften voldoen. Denk aan het materiaal voor de duurzaamheid, het ontwerp voor het gebruiksgemak en natuurlijk de opslagopties om ruimte te besparen. Met de juiste keuzes zorg je voor een comfortabele zitervaring bij elk evenement en elke gelegenheid, terwijl je ook nog eens slim omgaat met je ruimte en budget.

Heb je vragen? Neem dan contact op of neem de onderstaande veelgestelde vragen door!

Veelgestelde vragen over klapstoelen 

Waarom zou ik niet gewoon de allergoedkoopste klapstoel kopen? 

Bij het inkopen van klapstoelen kijken wij uiteraard naar de prijs, maar waar wij niet op zitten te wachten zijn schadeclaims. Het doel van een klapstoel is om flexibele zitgelegenheid te bieden, thuis, op kantoor of in evenementen. Wanneer de kwaliteit zodanig slecht is dat iemand door de stoel kan zakken, iets afbreekt en iemand zich zodanig verwondt, ontstaat het risico op schadeclaims. Dit is het laatste waar je bezig wilt zijn als jij een leuk evenement aan het organiseren bent.

Waarom is het kopen van een kwaliteitsklapstoel belangrijk? 

Klapstoelen worden vaak tijdelijk ingezet door scholen (musicals / examens), voor lezingen of andere tijdelijke evenementen waar een grote groep moet zitten. De spullen worden vaak ingezet en weer opgeborgen. Daarmee gaat gepaard met behoorlijk wat handeling, door mensen die geen eigenaar zijn van het product. Er wordt met enige regelmaat gegooid met spullen, ook in en uit de transportkar. Als de kwaliteit van de stoelen niet goed is, liggen jouw klapstoelen al snel in de prullenbak. Een hoge kwaliteit klapstoel is dus veelvuldig herbruikbaar en voorkomt een ‘wegwerp stoel’ scenario.  

Hoe vaak moet ik nieuwe klapstoelen kopen?

Bij Moonen hebben we vaak terugkerende en herhaalbestellingen van verhuurbedrijven. De verhuurbedrijven kiezen voor een product dat veelvuldig verhuurbaar is, daarmee moet een klapstoel slijtvast en duurzaam zijn. De levensduur van onze goedkoopste klapstoel is daarmee 5 tot 10 jaar. De duurdere varianten kunnen zelfs langer dan 10 jaar meegaan, indien goed onderhouden en netjes gebruikt.  

Waarom doet het materiaal van een klapstoel er toe? 

Kunststof, metaal of hout zijn de drie materialen waarin de meeste klapstoelen te vinden zijn. Materialen hebben impact op de duurzaamheid en het gewicht van een stoel. Zo heeft zelfs de budget klapstoel een versterkte en robuuste staalconstructie. De stalen buis is dunner dan die van de meest voorkomende budget klapstoelen, maar vanwege het gebruik van versterkte R7’ staal is die lichter en steviger. Het materiaal doet er dus enorm toe!

Gerelateerde berichten