Skip to content

Wat is het voordeel van een klapstoel?

De voordelen van het gebruik van klapstoelen

Wanneer je kijkt in het assortiment van Moonen Import Export, dan kom je daar ook klapstoelen tegen. Dit lijkt misschien niet direct aantrekkelijk voor gebruik in een zakelijke setting of bijvoorbeeld op school. Toch is er een hele reeks voordelen aan het gebruik van dit type stoelen te koppelen. Alle reden om hier dus ook eens nader naar te kijken. Het toepassen van deze stoelen kan zomaar een aantal problemen wegnemen op de werkvloer.

Flexibel te gebruiken

Het belangrijkste voordeel van een belangrijkste voordeel van een klapstoel is natuurlijk dat ze heel flexibel in te zetten zijn. Doordat ze licht in gewicht en klein in formaat zijn, zijn ze gemakkelijk te pakken en weer op te ruimen wanneer dit nodig is. Wanneer je dus een ruimte wilt inrichten met wat extra werkplekken die tijdelijk bezet zijn, dan zijn deze stoelen daar ideaal voor. Zo zijn er talloze toepassingen te bedenken die tijdelijk zijn en waar deze stoelen een rol bij kunnen spelen.

Mooi in het design

In de moderne tijd kunnen klapstoelen ook een ander voordeel hebben. Het ontwerp werd vroeger misschien als simpel en lelijk gezien, maar dit is allang niet meer het geval. Dat komt doordat een meer rauwe en industriële inrichting meer en meer populair is geworden, ook op de werkvloer. Deze stoelen kunnen daar heel goed in passen. Als vaste werkplek is het misschien niet de beste optie, maar bijvoorbeeld in horecaruimten in het kantoor kunnen ze heel mooi staan.

Weinig ruimte in beslag

Klapstoelen zijn uiteindelijk natuurlijk vooral ook gewoon gemakkelijk. Omdat ze op te klappen zijn, nemen ze weinig ruimte in beslag en kunnen ze gemakkelijk opgeslagen worden. Dit is ook de reden waarom ze bijvoorbeeld al vele jaren tot de vaste inboedel van bijvoorbeeld basisscholen en scholengemeenschappen behoren. Daar worden deze voordelen optimaal benut. In een tijd waarin meetings en vergaderingen essentieel zijn op de werkvloer kan dit dus ook zakelijk meer waarde hebben.

Altijd een goede optie

Het is niet zo dat er maar één klapstoel bestaat. Er zijn heel veel verschillende modellen. De meeste modellen werken op dezelfde manier, met een scharnier, maar enkele zitten ook net even anders in elkaar. Het voordeel is daardoor wel dat er altijd wel een passend model te vinden is voor iedere situatie. Het is vooral belangrijk om even goed te bekijken welke opties er allemaal zijn en daar dan vervolgens een keuze in te maken.

Tekst geschreven in opdracht van Joep Moonen.
Foto van Gabriele Diwald.

Gerelateerde berichten

Ergonomische bureaustoel zonder armleuning

Het is bij zittend werk belangrijk dat je om je gezondheid denkt. Dit is onder meer mogelijk door een goede en activerende werkhouding aan te nemen. Daarom is het van belang om de juiste bureaustoel te kiezen, zoals een ergonomische bureaustoel zonder armleuning. Een bureaustoel zonder armleuning biedt wat dat betreft meerdere voordelen. Je ontdekt hier welke dat zijn.

Lees meer »

Circulair kantoormeubilair

Wat is circulair kantoormeubilair? Het zal u vast niet zijn ontgaan dat er steeds meer bedrijven bewust de stap zetten naar de circulaire economie. We

Lees meer »