Skip to content

Receptiebalie kopen? Maak handig gebruik van onze keuzegids!

Klanten een warm welkom geven en een goede eerste indruk achterlaten op iedereen die je bedrijf binnenstapt? Door een receptiebalie te kopen, voorzie jij je bedrijf of thuiskantoor van een professionele uitstraling. Moonen Kantoormeubelen heeft de perfecte balie in huis om jouw ontvangstruimte in te richten. Spreekt dit je aan? Met onze slimme keuzegids vereenvoudig jij je zoektocht naar de beste balie voor je bedrijf!

Waarom een receptiebalie?

De receptie is een essentieel onderdeel van je bedrijf. Het is dé eerste indruk voor klanten en daarom bepalend in hoe zij over jou en je onderneming denken. Bovendien is een balie een belangrijke ontmoetingsplaats voor medewerkers. Hier kunnen ze elkaar en ook klanten op informele wijze ontmoeten.

Wil je een stijlvolle en professionele balie die past bij de uitstraling van je bedrijf? In onze webshop kies je uit een veelzijdig aanbod kantoormeubelen en daarom helpen we je via onze keuzegids aan de beste balie voor je bedrijf.

Welke voordelen biedt een receptiebalie?

Voor we je kennis laten maken met onze balies voor de receptieruimte, zetten we alle voordelen van een luxe en moderne receptiebalie voor je op een rij:

 • Je creëert een professionele uitstraling voor je bedrijf;
 • Je heet klanten op een prettige manier welkom;
 • Je investeert in een handig kantoormeubel om post of pakketjes aan te nemen en eventuele producten of diensten direct af te rekenen;
 • Je werkt op slimme wijze aan een veilige werkomgeving, want je houdt perfect overzicht wie er binnenstapt en het pand verlaat.

Kortom: er is altijd een goede reden om een balie aan te schaffen voor je bedrijf! We laten je graag kennismaken met ons aanbod receptiebalies. Lees snel verder!

Wat is het aanbod receptiebalies?

Zoek je een sprekende balie die goed aansluit op je kantoorinrichting? Sfeer is de bepalende factor in je keuze tot aankoop. Je creëert graag een goed gevoel bij klanten en dit voert dan ook de boventoon in je zoektocht naar het juiste meubelstuk. Moonen Kantoormeubelen heeft allerlei balies voor de ontvangstruimte in het assortiment. We benoemen kort de belangrijkste balies:

Moderne balie

Een professionele ontvangstruimte ontwerp je door een moderne receptiebalie te kopen. Een balie met een strakke uitstraling draagt bij aan een zakelijke look. Heeft dit je voorkeur? Kies bijvoorbeeld voor een balie gemaakt van metaal. Let er wel op dat het materiaal goed bestand is tegen vlekken en krassen. 

Inspiratie nodig? Wellicht past de representatieve EVO-balie uitstekend bij jouw bedrijf!

Luxe balie

Een luxe receptiebalie kopen? Dankzij een houten balie kies je automatisch voor een meubelstuk met een warme uitstraling. Bovendien is hout stevig en duurzaam. Spreken zowel hout als metaal je aan? Dit kan natuurlijk ook! Er zijn ook balies verkrijgbaar waarin beide materialen zijn verwerkt. 

Nieuwsgierig naar een strakke balie met een mooie uitstraling? Balie Elinus is hier een goed voorbeeld van.

Verrijdbare balie

Behalve materiaal is ook de praktische kant essentieel tijdens het speuren naar de juiste balie. Een verrijdbare balie is geschikt voor meerdere toepassingen en daarom aantrekkelijk wanneer je niet per se vanaf een vaste plek werkt. Je plaatst de balie in de ontvangstruimte van je bedrijf, maar ook op een tijdelijke locatie komt het kantoormeubel goed van pas. 

Gebruik de verrijdbare balie op een beurs of tentoonstelling. Ombouwen naar een informatiedesk of verkoopbalie behoort ook tot de mogelijkheden!

De goedkoopste optie

Is prijs doorslaggevend? Kies dan voor de goedkoopste optie en koop onze basic ontvangstbalie. 

7 Tips bij een nieuwe receptiebalie kopen

Een balie op het oog om de ontvangstruimte te professionaliseren? We geven je een aantal handige tips voor je tot aankoop overgaat:

 1. Ga voor een balie met de juiste uitstraling. Houd hier bij de materiaal- en kleurkeuze rekening mee. Wordt het strak, zakelijk, speels of juist uitnodigend?
 2. Plaats een balie altijd op een logische plaats in het bedrijf. De balie dient direct zichtbaar te zijn zodra gasten of klanten binnenstappen;
 3. Kies de gewenste baliehoogte. Wordt de balie ook gebruikt om achter te werken, dan is een wat lagere balie de beste optie;
 4. Houd bij je aankoop rekening met de juiste grootte. Naast voldoende privacy voor medewerkers dient er ook ruimte te zijn voor een telefoon, pinautomaat en printer;
 5. Net als een bureau dient ook een balie ergonomisch te zijn. Zorg daarom dat een baliemedewerker voldoende beenruimte heeft en maak ook comfortabel computer- en telefoongebruik mogelijk;
 6. Opslag en ruimte zijn belangrijk in je zoektocht naar de beste balie. Planken, lades en kastruimte zijn onmisbaar bij het opbergen en bewaren van belangrijke documenten;
 7. Er zijn balies te koop met ingebouwde extra’s. Denk bijvoorbeeld aan usb-poorten en kabelmanagementsystemen. Uiteraard betaal je hier ook iets meer voor. 

Naar welke balie je voorkeur ook uitgaat, Moonen Kantoormeubelen heeft voor elk (thuis) kantoor en budget een schitterend meubelstuk in het assortiment. We helpen je graag aan een goedkope receptiebalie. Neem je snel een kijkje bij ons aanbod balies voor de ontvangstruimte?

Hoe creëer je een prettige receptie?

Ga je voor een prettige en gastvrije ontvangst? Moonen Kantoormeubelen geeft je enkele tips bij het inrichten van de receptie:

 • De receptieruimte maak je uitnodigend door het gebruik van goede verlichting. Met led verlichting kies je voor een duurzame en betaalbare vorm van kantoorverlichting;
 • Een kantoorruimte of receptie oogt soms een tikkeltje saai, maar met kantoorplanten breng je een ontvangstruimte tot leven. Behalve een positieve gemoedstoestand verhogen ze ook de luchtvochtigheid en leiden ze tot betere werkprestaties;
 • Kunst aan de muren doet het altijd goed, maar selecteer uitsluitend werken die goed aansluiten op de missie van je bedrijf;
 • Een balie kleed je stijlvol af met behulp van mooie accessoires. Ga voor een sprekende pennenbak en gebruik een decoratieve schaal voor je visitekaartjes;
 • Ben je nog in een gesprek met een andere klant, dan wil je je nieuwe gast niet staand laten wachten. Bestel daarom in onze webshop ook enkele fauteuils om het wachten aangenamer te maken.

Bestel een duurzame en goedkope receptiebalie bij Moonen Kantoormeubelen

Maakt dit alles je enthousiast over de ontvangstruimte en heb je grootse plannen om de receptie opnieuw in te richten? Ga voor een goedkope receptiebalie uit onze webshop en laat je verrassen door de talloze mogelijkheden. Liever een luxe receptiebalie kopen? Sla je slag in onze winkel en investeer in een klantvriendelijke receptieruimte. Wij adviseren klanten al sinds 1985 over de aankoop van kantoormeubilair, daarom zit je bij ons altijd goed. Zien we je snel in onze veelzijdige kantoorwebshop of in de showroom in Udenhout?

Gerelateerde berichten